Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Товма Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Товма Л. Ю. 
Встановлення закономірностей стабілізації піноемульсійних систем / Л. Ю. Товма, А. Б. Горальчук // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 81-87. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто вплив поверхнево-активних речовин на піноутворювальну здатність і стійкість піни, міцність міжфазних адсорбційних шарів на основі яєчного альбуміну. Показано шляхи регулювання стійкості піноподібних систем з введенням у них жиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л865.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Товма Л. Ф. 
Управління запасами в логістичній системі матеріального забезпечення воєнної організації держави / Л. Ф. Товма, Л. Ю. Гервазюк // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2013. - Вип. 1. - С. 40-43. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано технологію управління запасами в логістичній системі матеріального забезпечення воєнної організації держави.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц4(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Товма Л. Ф. 
Інтерактивні дошки як сучасний метод навчання у вищих військових навчальних закладах / Л. Ф. Товма, В. О. Мартем'янов // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2012. - Вип. 1. - С. 202-207. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Запропоновано методику застосування інформаційно-комунікативних технологій у навчально-виховному процесі у вищих військових навчальних закладах як засіб підвищення якості професійної підготовки військовослужбовців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц4(4УКР)390-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Товма Л. Ф. 
Стабілізація структури повітряно-горіхових напівфабрикатів поверхнево-активними речовинами / Л. Ф. Товма, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 1/10. - С. 48-53. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено експериментальні дані щодо впливу поверхнево-активних речовин (ПАР) з різною величиною гідрофільно-ліпофільного балансу на піноутворювальну здатність і стійкість піни яєчного білка за присутності жиру. Обгрунтовано вибір ПАР, що надають можливість стабілізувати піноподібні системи, які містять жир. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру повітряно-горіхових напівфабрикатів та вдосконалити технологію їх виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гринченко Н. Г. 
Технологія реструктурованих напівфабрикатів на основі рибної сировини : монографія / Н. Г. Гринченко, Л. Ф. Товма, М. О. Янчева, А. Б. Горальчук, О. П. Неклеса, Є. П. Пивоваров; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ : Малахін О.О., 2013. - 169 c. - Бібліогр.: с. 151-169 - укp.

Досліджено сучасні тенденції структурованої кулінарної продукції на основі рибної сировини. Вивчено структурно-механічні показники та формувальну здатність дисперсних систем на основі рибних фаршів. Обгрунтовано параметри одержання іонотропних гелів з необхідними показниками на основі фаршевих систем. Здійснено оптимізацію технологічних параметрів утворення таких гелів. Розроблено принципову технологічну схему виробництва реструктурованої рибної продукції. З'ясовано вплив технологічних факторів на якісні показники напівфабрикатів зазначеної продукції. Приділено увагу зміні фракційного складу білкового комплексу цих напівфабрикатів під час структурування. Визначено технологічні стадії промивання реструктурованих напівфабрикатів. Запропоновано рецептурний склад і технологічні схеми виробництва напівфабрикатів реструктурованої рибної продукції. Вивчено основні показники якості напівфабрикату вугра реструктурованого та їх зміну під впливом технологічних факторів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л944

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА783492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Товма Л. Ф. 
Вдосконалення функціонування складського господарства продовольчої служби військової частини / Л. Ф. Товма, О. В. Трунін // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2014. - Вип. 1. - С. 41-44. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано специфічні риси функціонування складського господарства продовольчої служби військової частини. Розглянуто специфіку основних заходів, що забезпечують збереження продовольства та майна. Наведено заходи щодо запобігання причинам, які викликають псування продуктів. Систематизовано інформацію стосовно вдосконалення функціонування складського господарства продовольчої служби військової частини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7(4УКР)431-5 + У9(4УКР)400.61

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Товма Л. Ф. 
Технологія змін норм харчування військовослужбовців внутрішніх військ МВС України / Л. Ф. Товма, В. О. Русанов // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2014. - Вип. 2. - С. 49-51. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено аналіз специфічних рис норм харчування військовослужбовців. Розглянуто специфіку розробки будь-якої норми харчування. Наведено порівняльний аналіз і класифікацію норм продовольчих пайків військовослужбовців. Запропоновано основні напрямки в модернізації раціонів харчування військовослужбовців внутрішніх військ МВС України


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7(4УКР)431 + Х819(4УКР)112.012.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Товма Л. Ф. 
Вдосконалення продовольчого забезпечення військових частин та підрозділів внутрішніх військ в умовах комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом / Л. Ф. Товма, Д. В. Єгоров // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2013. - Вип. 4. - С. 229-232. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано специфічні риси функціонування складського господарства продовольчої служби військової частини. Розглянуто специфіку основних заходів, що забезпечують збереження продовольства та майна. Наведено заходи щодо запобігання причинам, які викликають псування продуктів. Систематизовано інформацію стосовно вдосконалення функціонування складського господарства продовольчої служби військової частини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц4(4УКР)23 + У9(4УКР)400.61

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Товма Л. Ф. 
Методика оптимізації складу трикомпонентної харчової системи з метою створення харчових продуктів для військовослужбовців / Л. Ф. Товма, Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко // Бізнес Інформ. - 2016. - № 1. - С. 175-178. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Режим харчування військовослужбовців визначає кількість прийомів їжі протягом доби, дотримання фізіологічно обгрунтованих проміжків між ними, раціональний розподіл продуктів, які встановлені нормами харчування, протягом дня. Норми продовольчих пайків мають розроблятися з урахуванням вимог раціонального харчування, оскільки нормування харчування військовослужбовців ускладнюється у зв'язку з тим, що їх фізичне і нервово-психічне навантаження постійно змінюється: то зростає, наприклад, у період бойових дій, посилення навчально бойової підготовки на військових навчаннях, під час фізичних тренувань, бойового чергування, то знижується - під час відпочинку, навчання тощо. Наведено приклад процесу оптимізації трикомпонентної харчової модельної системи з метою встановлення оптимального співвідношення компонентів. Обгрунтовано використання фаршевих систем для створення спеціалізованих продуктів для харчування військовослужбовців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7(4УКР)431

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Горальчук А. Б. 
Розробка моделі стеричної стабілізації структури напівфабрикату повітряно-горіхового / А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко, С. М. Губський, Л. Ф. Товма, С. В. Журавльов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 3/11. - С. 11-17. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Розроблено теоретичну модель стеричної стабілізації структури повітряно-горіхового напівфабрикату, шляхом додаткового введення дистильованих моногліцеридів і натрій-карбоксиметилцелюлози (НКМЦ). Експериментально доведено, що введення низькомолекулярних поверхнево-активних речовин в олію забезпечує гідрофілізацію жирової фази та зменшує десорбцію білка з бульбашок повітря. Введення НКМЦ забезпечує підвищення в'язкості, зменшує флотацію твердих частинок горіхів, забезпечує стійкість системи до перемішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Науменко М. О. 
Управління матеріально-технічним забезпеченням територіально розподілених структур: логістичний підхід / М. О. Науменко, Л. Ф. Товма, І. Є. Морозов // Фінанс.-кредит. діяльність: проблеми теорії та практики : зб. наук. пр. - 2020. - Вип. 2. - С. 324-334. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Мета роботи - розроблення концептуальних засад управління системою матеріально-технічного забезпечення (СМТЗ) суб'єкта господарювання з територіально розподіленою структурою управління (ТРСУ) на підставі використання основних положень логістики. Запропоновано розглядати СМТЗ ТРСУ через використання основних положень логістики, що синтезують методи та принципи різних сфер діяльності - маркетингу, виробництва, фінансів, вантажоперевезень. Такий підхід надасть можливість урахувати тісний взаємозв'язок виробництва, матеріально-технічного забезпечення, транспорту та передавання інформації про рух товарів у єдину систему. Проаналізовано характер взаємодії логістичного менеджменту з іншими видами функціонального менеджменту, що забезпечує досягнення значних кінцевих результатів діяльності СМТЗ ТРСУ. Головною ідеєю є подання ТРСУ як логістичної системи, через яку проходять економічні потоки, для керування якими використовуються спеціальні концепції логістики та економіко-математичні методи. Проаналізовано сучасні методи та моделі транспортного обслуговування суб'єктів господарювання і запропоновано комплекс моделей управління СМТЗ ТРСУ, що включає 3 блоки: блок формування системи найбільш вагомих показників та індикаторів; блок аналізу СМТЗ на базі методів управління логістичними процесами; блок формування оптимальної СМТЗ. Наведено взаємозв'язок основних функцій управління матеріально-технічним забезпеченням суб'єкта господарювання з територіально розподіленою структурою управління. Результати проведеного дослідження надають можливість внесення змін в чинні моделі за рахунок урахування комплексу вимог СМТЗ до обслуговування при формуванні витрат на транспортне обслуговування. Використання розробленого комплексу моделей надасть можливість суб'єктам господарювання будь-якої галузі та структури управління підвищити якість управлінських рішень щодо оптимізації матеріально-технічного забезпечення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)400-803.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73250 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Товма Л. Ф. 
Обгрунтування рецептурного складу хліба пшеничного з додаванням напівфабрикату "Mаса для формування" / Л. Ф. Товма, В. В. Євлаш, О. В. Коновалова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 6. - С. 234-248. - Бібліогр.: 42 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : колект. монографія / О. Ф. Аксьонова, О. В. Александров, О. П. Афанас'єва, Д. В. Білий, В. С. Володавчик, Л. В. Газзаві-Рогожина, Н. І. Гіренко, С. М. Губський, А. В. Глущенко, І. М. Гурікова, В. Ф. Дрель, В. В. Євлаш, С. У. Еркебаева, О. В. Жегус, Н. С. Ілляшенко, С. М. Ілляшенко, С. О. Каплун, О. В. Коновалова, С. М. Кот, Д. П. Крамаренко, Т. А. Лазарєва, М. О. Лишенко, Н. О. Макаренко, А. І. Маринін, І. Є. Морозов, Н. В. Мурликіна, М. О. Науменко, К. С. Олініченко, С. О. Павленко, В. М. Пасічний, О. В. Петренко, І. С. Пілюгіна, В. О. Потапов, О. М. Прядко, Н. Л. Савицька, Г. І. Сєногонова, Л. І. Сєногонова, Д. П. Семенюк, О. В. Суліма, І. Ю. Тарасов, О. А. Товма, Л. Ф. Товма, Д. О. Торяник, А. І. Українець, О. І. Упатова, Б. М. Хамитова, І. В. Цихановська, М. М. Цуркан, О. Д. Черкашин, Д. А. Шведюк, А. У. Шингисов, Н. В. Шматченко, Є. М. Якушенко; ред.: В. В. Євлаш, В. О. Потапов, Н. Л. Савицька, Л. Ф. Товма; Національна академія Національної гвардії України, Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : НА НГУ, 2020. - 636 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp. - англ.

У контексті інноваційного підходу розкрито ключові тренди енергоефективного виробництва, зберігання продуктів повноцінного харчування, а також маркетингових технологій формування та розвитку сучасного ринку. Окремо приділено увагу міждисциплінарним дослідженням за проектом "Наука для армії", реалізованим учасниками освітньо-науково-виробничого кластеру "Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технологій, енергоефективної переробки та маркетингу", створеного на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА847298 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського